Posts Tagged ‘trener personalny kurs kraków’
Płatki owsiane i pszenne a utrata wagi
Płatki owsiane są bardzo bogatym źródłem błonnika rozpuszczalnego. Efektywnie usuwa on uboczne produkty metabolizmu. Płatki owsiane są również cennym źródłem białka oraz witamin z grupy B. Wzmacniają one układ nerwowy. Płatki owsiane dostarczają także magnezu, żelaza i nienasyconych kwasów tłuszczowych niezbędnych do prawidłowego rozwoju organizmu. Płatki pszenne również są źródłem błonnika, ale zawierają głównie błonnik nierozpuszczalnego w wodzie. Włókno błonnikowe, zarówno rozpuszczalne, jak i nierozpuszczalne, sprzyja zachowaniu prawidłowej masy ciała oraz wspomaga redukcję wagi. Błonnik wspomaga uczucie sytości oraz spowalnia proces wchłania
FOLIA CZY RĘKAW DO PIECZENIA
Głównym pieczeniem mięsa jest tłuszcz potrzebny do tego. Nawet jeśli piecze się je w piekarniku, a nie smaży na patelni na głębokim oleju, pytanie czy to nie będzie bardzo tłuste wisi nad głową. Zazwyczaj trzeba posmarować blachę żeby mięso nie przywarło, czasami natrzeć je tłuszczem i dla osób, które wolałyby nie używać zbędnego tłuszczu ciężko było znaleźć rozwiązanie. Pieczenie na folii lub w folii wcale nie poprawiało tego stanu. Lepsze efekty daje zastosowanie rękawa do pieczenia. Jest to poręczny sposób pieczenia bez tłuszczu. Jedyne co należy dodać do mięsa to przyprawy. Następnie wkłada się mięso do rękawa i pozwala mu piec. Mięso piecze
ŻURAWINA, NIE TYLKO DODATEK
Żurawina jest nie tylko zdrowa, ale i smaczna. Ma szczególne właściwości oczyszczające i moczopędne, więc jest idealna dla osób mających problemy pęcherzem. Jednak jej walory smakowe sprawiają, że jest świetnym dodatkiem do mięs oraz potraw z serem. Mięsa można nią faszerować, podawać z sosem żurawinowym, który nie jest przesadnie słodki, a jedynie podkreśla mięso lekko owocową nutą. Jednak najlepiej żurawina sprawdza się w komplecie z oscypkiem lub innym serem. Mając oscypka lub słony żółty ser można przygotować pierogi zapiekane w piecu. Robi się je z ciasta drożdżowego. Do środka można włożyć dowolny składnik, jednak ser jest najlepszy ze wzgl