Posts Tagged ‘peeling medyczny złuszczanie naskórka’
Awokado w jadłospisie
Awokado jest cennym źródłem lipazy, czyli enzymu rozkładającego tłuszcz. Warto zatem wprowadzić je do jadłospisu zwłaszcza w okresie odchudzania. Lipaza uczestniczy w procesie spalania tłuszczów, a im jest jej więcej, tym proces przebiega sprawniej. Lipazy są syntetyzowane przez wątrobę oraz aktywowane przez hormony, w tym m.in. glukagon i noradrenalinę. Powodują one rozpad cząsteczek tłuszczu na kwasy tłuszczowe i glicerol. Systematyczne spożywanie awokado w warunkach ujemnego bilansu energetycznego może skutecznie zapobiegać niedoborowi enzymu oraz przyspieszać proces spalania tkanki tłuszczowej. Ujemny bilans energetyczny można uzyskać poprzez zwiększenie aktywn
Zabieg liposukcji
Zabieg liposukcji jest zabiegiem medycznym polegającym na usunięciu części tkanki tłuszczowej z organizmu. Wykonuje się go pod znieczuleniem i po wykluczeniu przeciwwskazań. Liposukcja jest nazywana często odsysaniem tłuszczu. Podczas operacji ilość adipocytów zostaje znacznie zredukowana, co gwarantuje trwałe rezultaty. W czasie diety dochodzi do zmniejszenia zawartości adipocytów, a ich ilość pozostaje taka sama. W konsekwencji po zakończeniu kuracji odchudzającej może dojść do ponownego przybrania na wadze. Zabieg liposukcji jest najczęściej wykonywany w obrębie pośladków, ud, talii i brzucha. Przeprowadza się go po wykonaniu badań. Liposukcja jest inwazyjną m
PIECZEŃ RZYMSKA
Rzadko przygotowywana, ponieważ jest czasochłonna, jednak zawsze smakuje tak samo. Zarówno jaki danie obiadowe z sosem, jak i plasterki na kanapki. Pieczeń rzymska jest nieco czasochłonna do przygotowania. Wymaga sporej ilości mięsa mielonego, przypraw, bułki tartej oraz jajek, które będą stanowiły nadzienie. Mięso trzeba odpowiednie przygotować, a następnie wyłożyć do formy lub na folię do pieczenia, w którą zostanie zawinięta. W przygotowanym mięsie wyłożonym na folię lub blachę układamy ugotowane wcześniej jajka. Okrywamy je mięsem i tak przygotowaną pieczeń wkładamy do piekarnika. Najczęstszym problemem w przygotowaniu tej pieczeni jest jej pękanie w tra