Zapraszamy
Jak ważne jest nasze zdrowie i odżywianie wie każdy człowiek który dba o siebie i swoją rodzinę. Nie są to sprawy banalne. Każdy z nas chciałbym długo żyć i być zdrowym. To nie tylko nasze szczęście ale naszej rodziny. Pocieszające jest to, że w ostatnich latach rozwija się kultura zdrowego odżywiania i uprawiania sportu. To daje radość dla lekarzy i ludzi zajmujących się zdrowiem. Staramy się gotować i jeść rzeczy nie przetworzone. Rozwijają się kluby sportowe i karty sportowe które powodują że Polacy chętnie uprawiają sporty. koksy Na naszej stronie znajdziesz porady przede wszystkim dotyczące zdrowia i rozsądnego odżywiania.

Posts Tagged ‘monitoring konkurencji’

Płatki owsiane i pszenne a utrata wagi

Płatki owsiane są bardzo bogatym źródłem błonnika rozpuszczalnego. Efektywnie usuwa on uboczne produkty metabolizmu. Płatki owsiane są również cennym źródłem białka oraz witamin z grupy B. Wzmacniają one układ nerwowy. Płatki owsiane dostarczają także magnezu, żelaza i nienasyconych kwasów tłuszczowych niezbędnych do prawidłowego rozwoju organizmu. Płatki pszenne również są źródłem błonnika, ale zawierają głównie błonnik nierozpuszczalnego w wodzie. Włókno błonnikowe, zarówno rozpuszczalne, jak i nierozpuszczalne, sprzyja zachowaniu prawidłowej masy ciała oraz wspomaga redukcję wagi. Błonnik wspomaga uczucie sytości oraz spowalnia proces wchłania

SMAK Z NARNII

Miłośnicy filmu „Opowieści z Narnii” pamiętają scenę gdy zła królowa częstuje jednego z chłopców czerwonym przysmakiem. Wygląda on smakowicie na ekranie i jest smaczny w rzeczywistości. Rachatłukum, bo o nim mowa to tak naprawdę nie potrawa z magicznej krainy, lecz z regionu Turcji i Grecji. Wyrabiany jest ze skrobi ziemniaczanej i cukru, przypomina galaretkę, ale jest od niej o wiele słodszy i nadaje się do gryzienia. W niektórych wersjach jest twardszy w innych dosłownie rozpływa się w ustach. W sklepach przysmak ten bywa bardzo drogi, dlatego zamiast przepłacać można zrobić go samodzielnie. Wystarczy mieć skrobię ziemniaczaną, wodę, cukier oraz sok o smaku

ŻURAWINA, NIE TYLKO DODATEK

Żurawina jest nie tylko zdrowa, ale i smaczna. Ma szczególne właściwości oczyszczające i moczopędne, więc jest idealna dla osób mających problemy pęcherzem. Jednak jej walory smakowe sprawiają, że jest świetnym dodatkiem do mięs oraz potraw z serem. Mięsa można nią faszerować, podawać z sosem żurawinowym, który nie jest przesadnie słodki, a jedynie podkreśla mięso lekko owocową nutą. Jednak najlepiej żurawina sprawdza się w komplecie z oscypkiem lub innym serem.  Mając oscypka lub słony żółty ser można przygotować pierogi zapiekane w piecu. Robi się je z ciasta drożdżowego. Do środka można włożyć dowolny składnik, jednak ser jest najlepszy ze wzgl

Krótko o nas
W ostatnim czasie gotowanie stało się bardzo modne. Nie tylko ze względu na fakt, że chcemy się zdrowo odżywiać, ale także ze względu na zdrowy styl życia i modę. Tak jak kiedyś po programie taniec z gwiazdami ludzie zaczęli uczyć się tańczyć i chodzić na kursy, tak teraz po programie masterchef i wielu innych programach kulinarny pół narodu uczy się gotować. Można to odebrać jako pozytywny sygnał. Taka kultura wychowania i nauka jest istotna dla każdego człowieka od najmłodszych lat. Nawet dla dziecka jest to istotne gdyż tylko tam możemy mu wpoić jedzenie w domu czy zdrowie kanapki a nie fastfoody. Problem ten tyczy się szczególnie osób dorosłych które nie zdrowo jedzą i prowadzą tryb życia w pospiechu. Dzięki naszej stronie, a także każdej innej w tej tematyce staramy się wpoić te zasady.
Sonda

Jak się odchudzasz?

Zobacz wyniki

Loading ... Loading ...