Zapraszamy
Jak ważne jest nasze zdrowie i odżywianie wie każdy człowiek który dba o siebie i swoją rodzinę. Nie są to sprawy banalne. Każdy z nas chciałbym długo żyć i być zdrowym. To nie tylko nasze szczęście ale naszej rodziny. Pocieszające jest to, że w ostatnich latach rozwija się kultura zdrowego odżywiania i uprawiania sportu. To daje radość dla lekarzy i ludzi zajmujących się zdrowiem. Staramy się gotować i jeść rzeczy nie przetworzone. Rozwijają się kluby sportowe i karty sportowe które powodują że Polacy chętnie uprawiają sporty. Na naszej stronie znajdziesz porady przede wszystkim dotyczące zdrowia i rozsądnego odżywiania.

Posts Tagged ‘medycyna usuwania brodawek’

Węglowodany złożone

Węglowodany złożone są obok węglowodanów prostych jednym z głównych rodzajów cukrów. Charakteryzują się one tym, że po przeniknięciu do układu pokarmowego nie są od razu pochłaniane przez kosmki jelitowe do krwi, lecz przenikają do krwiobiegu stopniowo. Złożone węglowodany wymagają dłuższego czasu trawienia. Węglowodany złożone zgodnie z zaleceniami dietetyków powinny być podstawowym źródłem energii. Poleca się ich spożywanie zwłaszcza na śniadanie, ponieważ dostarczają one stopniowo cukrów prostych, które są wykorzystywane do produkcji energii. Węglowodany złożone spożywane w nadmiarze mogą przyczynić się do przybierania na wadze. Dlatego też

CLA jako spalacz tłuszczu

CLA jest określany także jako kwas rumenowy oraz sprzężony kwas linolowy. Znajduje on zastosowanie głównie jako środek wspomagający odchudzanie. Sprzężony kwas linolowy wykazuje działanie przeciwmiażdżycowe i antynowotworowe. Kwas linolowy znajduje się w mleku i przetworach mlecznych. CLA jest jednym z tłuszczów, które wspomagają redukcję zapasowej tkanki tłuszczowej w organizmie. Sprzężony kwas linolowy ma korzystny wpływ na redukcję masy ciała, ponieważ wpływa na gospodarkę tłuszczową organizmu. CLA hamuje proces gromadzenia tłuszczów w tkance zapasowej. Sprzężony kwas linolowy pobudza również transport kwasów tłuszczowych do organelli komórkowych zwan

ŹLE DOBRANE

Zdrowe jedzenie to nie tylko pełnowartościowe produkty. To również umiejętne łączenie produktów tak, aby nie szkodziły sobie wzajemnie. Wszyscy wiemy, że istnieją cztery podstawowe grupy produktów: białka, węglowodany, tłuszcze i produkty roślinne. Ich trawienie odbywa się na różnych poziomach oraz w różnym czasie, najlepiej więc tak łączyć produkty w czasie komponowania posiłków żeby organizm nie musiał jednej rzeczy poświęcać jednej godziny, a drugiej nawet do siedmiu. Sprawia to wtedy, że jesteśmy ociężali i ospali przez dłuższy czas, ponieważ ciągle odbywa się trawienie. Połączenie produktów w taki sposób żeby nie stanowiły problemu dla przew

Krótko o nas
W ostatnim czasie gotowanie stało się bardzo modne. Nie tylko ze względu na fakt, że chcemy się zdrowo odżywiać, ale także ze względu na zdrowy styl życia i modę. Tak jak kiedyś po programie taniec z gwiazdami ludzie zaczęli uczyć się tańczyć i chodzić na kursy, tak teraz po programie masterchef i wielu innych programach kulinarny pół narodu uczy się gotować. Można to odebrać jako pozytywny sygnał. Taka kultura wychowania i nauka jest istotna dla każdego człowieka od najmłodszych lat. Nawet dla dziecka jest to istotne gdyż tylko tam możemy mu wpoić jedzenie w domu czy zdrowie kanapki a nie fastfoody. Problem ten tyczy się szczególnie osób dorosłych które nie zdrowo jedzą i prowadzą tryb życia w pospiechu. Dzięki naszej stronie, a także każdej innej w tej tematyce staramy się wpoić te zasady.
Sonda

Jak się odchudzasz?

Zobacz wyniki

Loading ... Loading ...