PATELNA GRILLOWA – KONIECZNOŚĆ W KUCHNI
Zwykła patelnia w wyposażeniu kuchni staje się powoli przeżytkiem. Oczywiście, naleśniki
i jajecznicę trzeba smażyć na czymś co ma płaską powierzchnię, jednak obecnie najczęściej stosowana patelnia to patelnia grillowa. Jej popularność związana jest z modą na odchudzanie oraz utrzymanie odpowiedniej wagi. Taka patelnia nie wymaga użycia tłuszczu do smażenia, więc ogranicza automatycznie jego spożywanie. Do tego na patelni takiej z powodzeniem można przygotować nie tylko każdy rodzaj mięsa, ale także warzywa. Cukinia, brokuły, marchewka, pieczarki, wszystko na co mamy ochotę może zostać przygotowane, przysmażone odpowiednio z każdej strony i podane z grillowanym mięsem.
Ceny takich patelni wahają się w zależności od rozmiarów oraz firmy, z której pochodzą, jednak już za 40zł można zakupić odpowiednią. Na pierwszy rzut oka może się to wydać dużo, w końcu to tylko patelnia, jednak warto w nią zainwestować ze względu na walory zdrowotne oraz możliwość raczenia się grillowanymi przysmakami o każdej porze roku.