OWSIANE W MODZIE
Bycie modnym nie polega już tylko na ubieraniu się zgodnie z obowiązującymi trendami. Bycie modnym to także jedzenie produktów lub dań uznanych za hit sezonu. Obecnie produktem, który włącza się do wszystkiego są płatki owsiane. Dobrze, ponieważ są zdrowe, jednak samo podawanie ich z mlekiem lub jogurtem nie zawsze zaspokaja nasze chęci smakowe.
Z płatków można przygotować coś jeszcze, np. ciasteczka owsiane. Można zrobić je na dwa różne sposoby. Oba nie są czasochłonne, za to oba dają smakowity efekt.
Dla osób lubiących banany dobra będzie wersja bananowa, która polega na połączeniu kilku łyżek owsianki z dorodnym bananem zgniecionym na miazgę. Trzeba z papki utoczyć kule, a następnie zapiec je w piekarniku. Kulki stwardnieją, ale nie za bardzo, stając się miłym dodatkiem do kawy. Niestety nie można ich trzymać długo i najlepiej zjeść je w przeciągu dwóch dni, inaczej spleśnieją.
Druga wersja polega na przygotowaniu owsianki tak jak robi się to według przepisu na opakowaniu, dodając nieco więcej płatków. W trakcie gotowania dodajemy rodzynki, kokos, orzechy, na co mamy ochotę, a gdy powstanie gęsta papka formujemy placki na blaszce. Po upieczeniu są one chrupiącymi ciasteczkami, które można spokojnie podjadać nawet w trakcie diety.