MIKROFALÓWKA – TAK CZY NIE
Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niej życia, gdyż zdecydowanie ułatwia nie tylko podgrzewanie potraw, ale i rozmrażanie produktów. Jednak podobnie jak inne urządzenia ma swoich przeciwników.
Mikrofalówka to z pewnością wygodna, zwłaszcza dla osób, których tempo życia lub praca nie pozwala na ugotowanie czegoś w tradycyjny sposób. Większość gotowych produktów w sklepach jest przygotowana specjalnie na odgrzewanie w mikrofalówce, więc wystarczy 15 minut aby obiad był gotowy. Szybko i łatwo, ale czy zdrowo, to już inna sprawa. Przeciwnicy zajmowania miejsca w kuchni przez mikrofalówkę twierdzą, że nie tylko wyzwala ona szkodliwe promieniowanie, ale wręcz uczy niezdrowo jeść. To co w niej przygotujemy nie będzie raczej pełnowartościowym obiadem, lecz czymś przypominającym fast foody, a nie zawsze w najlepszym wykonaniu.
Mikrofalówka jest przydatnym wyposażeniem kuchni do rozmrażania i podgrzewania, jednak nie powinno się jej nadużywać, bowiem jedzenie specjalnie dla niej nie dostarcza pełnych wartości odżywczych. Źródło: http://rezerwacjaturystyczna.pl/