KTÓRA KUCHNIA NAJEPSZA?
Można toczyć długie boje na temat tego, która kuchnia jest najlepsza, najsmaczniejsza, najzdrowsza i nigdy nie zgodzić się w tej kwestii. Świat ma do zaoferowania wiele ciekawych sposobów gotowania. Raz po raz któraś kuchnia staje się popularniejsza co widać na przykładzie francuskiej, włoskiej lub azjatyckiej.
Polska kuchnia również ma swoje walory, smakowe a przede wszystkim zdrowotne, bowiem wiele produktów nie jest u nas nadmiernie obciążonych chemią i swojska kiełbasa wciąż smakuje wyjątkowo. Tym co przede wszystkim wyróżnia polską kuchnię od innych są zupy.
Danie proste i wydawać by się mogło, że niepozorne, a jednak mogłoby stać się polską marką. Zup jemy dużo i praktycznie ze wszystkiego. Co więcej są to najczęściej bardzo zdrowe potrawy przygotowywane na wywarze z dobrego mięsa z dużą ilością warzywnych dodatków. Doceniana jest przede wszystkim ich rozgrzewająca moc, jednak są także na tyle sycące żeby z powodzeniem zastąpić inne, znacznie większe posiłki.
Wśród różnorodnych kuchni, które stają się popularne w różnych okresach, polska kuchnia również ma wiele do zaoferowania.